Här igen..

Nu sitter jag i denna sits igen. Jag vill blogga, men tycker att det är fett onödigt att skriva när det ändå inte är något vettigt eller roligt. Detta ska ju föreställa något av en humorblogg, inte nå skit där jag skriver vad jag käkat, hur jag målar mina naglar eller vilka polare jag träffat under dagen. Det finns bara ett sett att se på bloggandet: Antingen så gör du det bra eller så gör du det inte alls. /Samar

Shutting it down

Nu dör internet. Jag måste verkligen försöka få något gjort. Jag skulle ju vara världens hycklare om jag inte började plugga ordentligt nu - speciellt när jag jobbar med att föreläsa för andra om plugg och bla hur man måste fokusera och "offra" distrationer som internet. Det gick btw VÄLDIGT bra idag! Riktigt, riktigt kul. Alla lyssnade, alla gav respons & verkade ta till sig hela konceptet. Älskar verkligen eleverna som till och med skrattade åt mina lama skämt.

Aja, som sagt. Killing internat as we speak. Nu ljuger jag. Killing internet within 3 min. Ja, det var bättre./Samar

Idag jobbar jag..

Jag är lite smånervös över att jag ska börja jobba idag. Nu på morgonen ska jag ha mina första 3 pass och föreläsa för några Te-ettor, Nv-ettor & Hv-ettor. Jag är inte nervös över att jag ska snacka framför dem, utan det som gör mig nervös är att jag ska snacka i ca 25 min och när jag övade nyss i duschen så tog det 45. Snacka om att jag är i desperat behov av avskalning. Anyway, wish me luck.

/Samar

Someone is a nolifer

Bläddrade i kameran nyss och såg denna bild. Första tanken som ploppade upp: "Ja, någon i familjen är ju en riktig nolifer." Jag låter bilden tala för sig själv.


Vem pallar lixom...?

/Samar

Shit, shit, shit.

Jag som skulle hinna blogga & äta & byta om & maila en snubbe & ringa en tant. Darn it! Inte hinner jag göra detta nu, bilen åker om exakt en timme. Jag måste skynda mig, hinner inte leka bort tiden.

Snacka om bra novell, inte sant? Kanske världens kortaste men jag gillar den ändå. It's based on a true story, belive it or not!

/Samar

Nostalgi

Snacka om att ta en trip down memory lane. Ja, alltså att för någon anledning skriva "Darin" på Spotifys sökfält. Pressing play. Listening to "Money for nothing." Det är helt galet hur mycket minne som är kopplat till denna låt. Första gången jag såg Darin live (som jag btw var kär i). Första singeln vi köpte, som vi dessutom fick signerad. Det var även denna dag hela "Darin-insidenten" inträffade. Hahaha, kommer inte avslöja vad det är. 

Nu börjar "Step up". Denna framträdde jag till i 7:an. Hahahahaha!! Det var skolavlutning i kyrkan och vi stod och "poppade" till denna pärla. Minns nästan några steg. Ahh, sweet memorys. /Samar

Grattis syrran!!

Grattis på födelsedagen lillsyrran.. I efterskott. Jag vet att du fyller år någon gång i början av augusti (7:e?) och jag vet att jag aldrig grattade dig officiellt på bloggen, så här kommer det: GRATTIS JASMIN! /Samar

Putting 2 and 2 together

Nu är jag bannemej nyfiken på vem "puffaren" är. Puffaren, ja du - kommentarena du lämnar är för tusan ganska underhållande. Jag började fundera på hela grejjen och insåg att det faktiskt var ngn random dude som puffade mig på fb för tusen år sedan. När jag lägger ihop 2 och 2 (direktöversatt från engelskans ordspråk - jag vet att det inte funkar så men jag gillar't ändå) börjar jag fundera på om detta inte är du?! Help me out here, your kind of killing me. 


/Samar

WHY?!

Samar har en kaffekopp i handen. Hon skriver en uppsats. Följade skrivs: "När det kommer till relationen mellan FAAAN!". Why do I keep spilling the stupid coffee over myself?! WHY?


/Samar

Skämmiga strumpor?

Förstår inte varför folk tycker att det är pinsamt med färgade strumpor. Seriöst, vem bryr sig?!

Visst, de lyser en aning - but who cares?! Btw, älskar fejjan.

/Samar

Nämen?!

Älskar när jag försöker skriva in mig i nya bostadsköer och en pop-up ruta ploppar upp: "Du är redan medlem. Du har stått i kö sedan nov 2010." Way to go Samar!!

Okey, no one is this happy in a queue.

/Samar

Äta, träna eller städa?

Önska jag kunde göra flera saker samtidigt istället för att bara försöka klura ut vad jag ska göra först. Ibland förstår jag inte hur jag löser komplexa ekvationer men klarar inte av simpla problemlösningar in real life. 

/Samar

Galet drag

Jag är inte en för arabisk musik, men när det kommer till de klassiska låtarna så skapas alltid världens drag. När jag dansar till följande låt ser jag ut som en medelålders svensk kvinna som försöker komma i kontakt med sin exotiska sida. Crasy! /Samar

Does this make me a nerd?

Jag låg i säng 21.00 och klev upp 07.00. Det är lite nördvarning över det hela.

Åhh, jag minns när jag var liten och alltid låg och sov 21, förrutom en speciell kväll då jag gick ner till mamma (som kollade på en arabisk film (den där musikalen med komikerna som sjunger bla "chokalata, chokalata")). Jag minns hur klockan stod på kvart i tio och jag kände mig som en mini-rebell. Gangster Samar. Hahahaha!! 

/Samar

Trött

Kom just hem från en resa till Umeå. Vi åkte 07.30 i morse och kom hem vid 19-tiden. Typ 7h på bussen totalt. Nu är jag helt slut. To do list: Byta till pyjamas, checka in sesongstarten av AnaGina Show. 

/Samar

Wripping my heart out

Varför känns det som att jag inte har tid för en vardag? Jag vaknar, går i skolan, kommer hem. Kanske tränar? Käkar, slummar till -> somnar. Vaknar vid 22-tiden och inser att jag måste få något skolarbete gjort. Sätter mig i max en halvtimme med plugget, sen gör jag något annat tills jag somnar igen. När brukade jag hinna plugga förut tro? Hur brukade min vardag gå ihop då? 

Aja, nu ska jag duscha. Nyvaken och allt. Ses vid mållinjen kompisar. 


Gammal blid på Samar. Vilka stora pupiller hon har. Kanske var detta som höll henne i rörelse förr?!

/Samar

Trygghet

Det finns seriöst väldigt få saker som jag uppskattar lika mycket som en dusch. Det är en sann psykisk rensning. Älskar symboliken. Hur hela processen går till. Rensning. För några år sedan - under en tid då jag var deprimerad - brukade jag alltid duscha, bara för att få vara ensam och bearbeta mina tankar. Idag är det inte alls lika avgörande som innan, men det kommer alltid vara en tröst som finns där. Helt galet hur en vardaglig handling kan vara så givande.. Det måste ju vara som de säger: "Rutin ger trygghet." Som tur är (alhamdullah) så har jag all rutin jag kan önska mig. /Samar

Jasmin

Genomgång av karaktärer: Nada är alltså storasyster och Jasmin lillasyster.

Nada sitter i mitt rum, säger att hon aldrig läser mina långa inlägg. Jag kallar henne "en Jasmin" då lillsyrran sagt samma sak innan. Nada totalprotesterar och ska illustrera varför de inte är lika:

-Jasmin! (Nada ropar till andra sidan huset.)
-Vad?
-JAsmin!!
-Vad???
-JASMIN!!
-Vaad?!?!?
-JAAASMIN!!
VAAADD?!!!!!
JAAAASSSSMIIINNN!!!
VAAAAAAAAAAADDD!!! (Nu är hon på fullaste allvar as-pissed.)

Ungefär här får jag dåligt samvete över helas situationen och måste hoppa in. Det värsta var att syrran - Naddo - under hela "konversationen" sitter och asgarvar. Evil is in our blood.

/Samar

Köpte balbiljetter

Yepp! Idag införskaffades balbiljetter! Gud vad kul det kommer att bli - längtar som tusan!! Själva balen är inte förrens den 28 maj (så det är lagom lång tid kvar) men under den senaste veckan har biljetterna släppts och det är i princip det enda samtalämnet jag haft. Fatta vad kul det kommer att bli. Snacka om att studenten är här.
Nice dress hun. Thanx - I'm kind of wearing it to prom.

/Samar

Magic phrase

"Det är morgodagens problem." Frasen som löser alla dagens problem.

/Samar

Planen - Inshalla

Efter studenten jobbar jag. Först sommarskola, sen hopppas jag på att kunna jobba på hotell men även inom vården. Kommer jag in på läkarlinjen till hösten så börjar jag såklart. Kommer jag inte in så försöker jag hitta jobb inom vården under en termin, tills våren då jag förhoppningsvis kommer in.

Anledningen till att jag inte är säker på att jag kommer in till hösten beror på att intagningspoängen är 22,5 (vilket jag hoppas på att gå ut med) men eftersom att det finns få platser och många med 22,5 så bruka man -utöver betygen- gå på högskoleprovet för att avgöra vem som kommer in. Jag har själv fått 0,9 (ganska dåligt) och gränsen (har jag hört) ligger kring 1,3. You do the math. Till våren är det dock andra saker som gäller.. Intagningspoängen ligger inte på maxet 22,5 - utan de lägsta intagningspoängen ligger mellan 22,1-22,4. Om jag söker till våren med 22,5 så spelar det alltså ingen roll vad jag fått på högskoleprovet. Get it?!

Det jag gör nu är alltså att försöka söka så mycket jobb som möjligt, samtidigt som jag försöker komma på vilken stad jag vill plugga i. Helst Uppsala om jag ska vara ärlig, men jag känner mig tvungen att sätta Karolinska (Sthlm) som nummer 1. Aja, det löser sig. Det löser sig alltid.

/Samar

Gilla-knapp

Jag önskar att jag hade en "gilla-knapp" på bloggen. Ibland skriver ni läsare så klockrena saker att man bara måste gilla. Fasiken vad sköna ni är! Ni är guld värda, no doubt. 


/Samar

Skör gräns


Humor? Det är en tolkningsfråga.

/Samar

Samars reflekterar:

Nu ska jag ta mig tiden att svara på ALLA (hmm, 2 (hh är diskvalificerad)) kommentarer jag fått..

Om du nu blir en läkare - inshalla - vad för slags läkare vill du bli?
Jag har säkert sagt det 1000 gånger, så alla läsare som är trötta på mitt tjat kan hoppa direkt till nästa fråga. Till alla er som undrar: Drömmen är lätt kirurg! Jag kanske ändrar mig när jag väl kommer igång med utbildningen, men än så länge vill jag gärna skära och pussla med en människokropp på bordet.

Kan du ge mig några tips på hur man kan bli ett mvg barn, trots att man är blyg, lite deppig ibland och inte vågar ge allt i skolan? Går i nian just nu och ska snart börja gymnasiet, vill verkligen ha mvg i allt..
Hade börja med att säga att det viktigaste inte är att vara ett "mvg-barn" (hatar uttrycket, som om man blir bättre än alla andra), utan att du bara gör ditt bästa och sen får betygen komma som de kommer. Mitt tips (om man inte är en cirkusclown som jag då) är att man avsänder rätt typ av vibbar till läraren. Var tydlig med att berätta att du verkligen satsar stenhårt, att du är lite blyg i grupp men att du verkligen försöker. Sen är det viktigt att kunna prestera (detta vet du säkert redan).. Plugga bra inför proven. Lägg ner mycket tid på inlämningsuppgifter och genomarbeta dessa väl! Som sagt dör du inte av att inte ha mvg, du går bara i 9:an och dina betyg definerar inte vem du är. 

Sen kan du ju alltid pröva mina andra pluggtips:/Samar

Fjortis

Är det bara jag som får fjortis reklam på min blogg!? Folk som kommenterar på engelska "Check out my latest bla bla bla".. Lätt någon dator som spammar. Dra från min blogg din fjortis. 


Maybe I'm being a bit hard?

/Samar

LE!!!

Så mitt ansikte är alltså snett. Ja, det är så. När jag ler så blir det snett. Syrran upptäckte detta idag och bara dooog av garv. Hon skrek "Leee!" och garvade och garvade och garvade. So, there you have it, a sne leende. It's funny cuz it's true./Samar

Internesh funkar inte

Jag har gått runt hela dagen och frågat både mig själv och alla andra "Varför fungerar inte internesh?!" det är helt galet hur vilsen jag känner mig utan internet - som om världen skulle gå under om jag inte kollar min mail, loggar in på fb eller uppdaterar bloggen. Snacka om att jag tror mig vara viktigast i världen.. Talk about a real nolifer. Hursomhelst fick jag låna min syrras Ifån (Iphone) för att kolla upp allting (och skriva detta).. Till min stora förvåning klarar sig internet utan mig. SHOCKER!! Nu går det inte ens att ladda upp en bild. Suck & stön. /Samar

Ställt en fråga?

Jag vet att det finns läsare som ställt frågor som jag inte besvarat. Om ni går runt och väntar på ett svar så kommer ni troligtvis inte få något då jag glömt bort vad frågan var. Skriv istället frågan/funderingen här igen så lovar jag att försöka svara på den snarast. 

Älskar er. 

/Samar

Bloggen lider..

Om jag inte sover så är jag på skolan. Är jag inte på skolan så tränar jag. Är jag inte på träningen så äter jag. Gör jag inte det så jobbar jag. Gör jag inte det så sitter jag på fb. Gör jag inte det så bloggar jag.. 

Jag tror ni förstår hur mycket som är tidskrävande i mitt liv & kommer för bloggandet. Visserligen finns det en sak som ligger längst ner av allt: "att plugga", men detta känner ju ni knappast av. Jag ska försöka bli bättre på att uppdatera, I promis! Det känns som att min lillsyrra har helt rätt i att säga "Samar din blogg suger & det är synd om dina läsare - du uppdaterar ju aldrig."/Samar

En redovisning

Hej alla uthärdiga läsare! Idag hade jag en muntlig redovisning med temat "veckans värsta/bästa". Vi hade ganska så fria händer så jag tänkte "borde göra ett blogginlägg av det hela". Det blev faktiskt ganska kul om ni frågar mig. Jag satt framför datorn med skärmen projekterad, medan jag skrev inlägger och läste högt (i high-pitched röst)! Feel free to use the idea. TJA TJA!!!


SSSSSAMAR HÄÄRR!!! KUL ATT NI TIITTADE INN!!!! <333333 FIZZ!!! Jag tänte göra en ny version av hiss/ diss!! hihi!! ehh, så jag tänkte köra veckans värsta & bästa!!!Ehh.. Veckans värsta Min katt Majsan blev KIDNAPPAD AV NINJOR.. :(EHH!! HIH!! :ppPppp MIN VECKANS BÄSTA VAR ATT JAG VANN EN MILJON PÅ BINGOLOTTO!!!! :DDDDD 

SÅÅÅ PÖÖÖZZZ PÅ ERRKÄRA LÄSARE!!!! HIHINär jag skrev inlägget flikade jag även in (i min normala röst) att det mesta bara var lögner men att jag inte kan skriva den "tråkiga" sanningen. Det hela blev en grov parodi. ;)

/Samar

Svettig, stinkig Samar

Är så hima slut att jag inte orka göra något. Kom nyss hem från träningen, borde hoppa in i duschen... Sen blir det en fet kopp kaffe, can't wait!!

/Samar

Lupe Fiasco ♥It really gets you thinking. Verserna är to die for.

/Samar

Ny blogg?

Fundera seriöst på att göra en ny blogg. Den ska heta "Samarsögonbryn" och den ska handla om mina ögonbryn genom tiderna. Jag svär på Gud, de har ett eget liv. Varje dag har de vuxit till en ny form (kan vara både bra & dåligt).. Serri, jag överdriver inte ens. Kollade nyss på några gamla bilder på mig själv och på varje bild ser ögonbrynen annorlunda ut. Jag säger som jag bruka säga till mina föräldrar: Det är deras fel att de födde mig med apfula ögonbryn. Samarsögonbryn.blogg.se! Kommer bli storslaget!


Am I right or am I right? OBS att följande bilder är tagna under ett halvårs tid. Tänk er hela mitt liv.

/Samar

Tävlingsmänniska

NU ÄR DET MELODIFESTIVAL!!! Inte för att jag överhuvudtaget följer programet eller har satt mig in i det - men man måste ju ändå känna sig ganska så pepp! Hoppas någon bra vinner nu så vi slipper skämmas över Sverige i stora finalen. Hejja hejja hejja. (Detta känns så meningslöst, lite som VM. Man vet att Sverige aldrig vinner men ändå så hoppas man.)


Bara inte hon vinner. Då gråter jag. "E det fel på mej" JA. Det är fel på dig!

/Samar

Skönhet & stil är relativt
Helt galet hur skönhet kan vara så relativt. Dessa bilder visar alla tjejer/kvinnor som posar som om de var hetast i världen, omedvetna om att de faktiskt ser ut som pajaser (om du frågar mig). Galet weird att folk anstränger sig, pressar sig själva och töjer på sina gränser bara för att passa in i ett sköhetsideal som är tidsbegränsat eller geografiskt avgränsat. Jag kan tänka mig hur många timmar som slösat för att uppnå denna "skönhet", timmar som säkert var väl spenderade enligt dem själva. Det är hela är så knasigt. Så löjligt. KNAS. Det får mig att tänka på alla timmar jag själv spenderar på skönhet/stil. Is it a waste of time or what?

/Samar

Missförstånd

Hahahahaha! Asså, det är helt galet hur mycket jag hatar missförstånd. Hur folk misstolkar, missuppfattar och missförstår saker man säger/skriver/gör. Blir helt galen - det är som att de tar själva budskapet, vänder det till raka motsatsen och tror att det är detta man just sagt. Hur?! HUR kan det bli så himla fel? Om jag skrivet till dig att jag hört talas om dig så betyder det att jag hört ditt namn, inte att jag frågat runt efter dig, googlat dig och stalkat dig. Om jag lägger ut en bild där jag ser ut som en häxa och skriver "assnygg va?" så menar jag inte att jag är snygg. Och om jag förklara/beskriver en sak så enkelt att en bebis skulle förstå och du ändå inte fattar, ja, då är det inte mig det är fel på. Kan folk sälla sluta hoppa på den första bästa uppfattningen och istället tänka till lite innan de yttarar sig. "Vad är det hon vill ha sagt? Vad menar hon?"

Hahahaha, vet ni vad det absolut värsta är?! När folk inte förstår när man hintar saker till dem. How obvious do I have to be!? COME ON!/Samar

I had it coming

Tror jag sabbat musknappen på datorn. Tappade ett glas vatten på tangentbordet och nu måste man trycka extra hårt på musen för att få den att fungera. Jag har väl ingen annan än mig själv att skylla på egentligen.. Å andra sidan, skoldatorn ska ju lämnas tillbaks om 3-4 månader och i samband med de regelbundna tabbningar av vätskor på den (+ att den själv tappas konstant i bla marken) så har den klarat sig ganska så hyfsat under gymnasietiden. Om jag har tur så fixar den sig själv såsmåningom, den bruka oftast återhämta sig. ;)


Är det en dator eller en stor ko? -You tell me.

/Samar

Googlar Samar..

Kolla vad jag hitta för söta bilder när jag googlade mitt namn.. (Bilderna är från London när vi var där förra sommaren.)


Lätt att vi borde bege oss någonstans under sommaren gänget. Vad sägs som den där jäkla road-trippen vi snackat om i 3 år?

/Samar

FAMILJEN HATAR MIG

Undra varför? Det är inte som att jag spelar ashög dansmusik kl 10.00 på en lovdag.. Hmm?

(Vet inte om man måste förtydliga ironin.. Jag vet att mina läsare mer än ofta missuppfattar mina skämt men detta är väl för uppenbart?)

/Samar

Årets pepplåt!!!


Vet inte om jag ska städa, plugga eller börja springa. Blir så galet peppad!!

/Samar

Aplångt land

Sverige är bannemej ett aplångt land. Detta är slutsatsen jag dragit av att bläddra/rensa i universitetskatalogerna som ligger och skräpar. Inte nog med att man måste fundera på linje, man måste dessutom välja skola:


Umeå, Uppsala, Örebro, Stockholm, Linköping, Göteborg och Lund. Snacka om att Sundsvall hållit sig från längsta avstånd till alla läkarprogram. 

/Samar

Dagens fråga:

"Finnes det något som du bruka göra som du skämms över?"

Eh? Ofc. Kan skriva en hel lista.. Det första jag tänker på är hur jag alltid spanar in mig själv i spegeln. Seriöst. Eller, jag checkar inte in mig själv på det sättet, utan det är snarare så att jag stannar upp, tar upp armen och börja spänna mig. Som en äkta bodybuilder. Ibland brukar jag till och med känna på musklerna för att försäkra mig om att de verkligen är där. Fett weird, I know - men man måste ju vara ärlig!


Under kläderna/slöjan ser jag alltså ut såhär.

/Samar

NI DÖDAR MIG!

Såhär ligger det till: Det finns saker som stör mig lika mycket som lama handskakningar & lama kramar. Jag har sagt detta innan, säkert flera gånger, but I can't stress this enough. Seriöst. Jag skriker inombords.

Vad är problemet? Varför ska man inte ta någon i handen med ett ordentligt grepp eller ge en stor, varm kram?! Blir så irriterad, ska man behöva säga det rakt ut eller?! Folk verkar rädda för kroppskontakt, för varför annars får jag en halvtaskig handberöring och en ännu värre klapp på ryggen?

Jag säger såhär kära läsare: Är du duktig på att ge ordentliga handskakningar och kärleksfulla kramar: GOOD FOR YOU!! Är du däremot sämst på detta, tag gärna till dig denna kritik och sluta vara sån fegis. Det var allt. /Samar

Måndagar är speciella

Varje måndag sätter jag upp nya mål. Varje söndag inser jag att jag inte uppfyllt målen. Jag suger - big times. Nu är det bannemej dags för mig att börja uppfylla dessa mål, so let's dra on a promenad! (Ska ta en kortis varje dag under lovet..) Ses sen mina flugor!/Samar

It's a new dawn

/Samar

Kära mamma:

Tack för att jag får dela hotellrum med dig. Tror ingen i världen snarkar lika högt. 


Har ingen kamera så databilderna får duga. Älskar att jag sitter 0.38 och kollar på Disnay Channel.

/Samar


Bortrest

Glömde jag att säga att jag ska till Stockholm? Eller, ska och ska. Jag är i Stockholm. Bor på ett fint hotell och träffar en massa trevliga människor! Väldigt givande if you ask me! Enda nackdelen: Jäkla tvålen & duschkrämen luktar ju man. 

/Samar

Ful - Nazistskor - Trött
Nu vet vad de säger: Bildtext är överskattat. 

/Samar

Magen kurrar

Krrrr. Krrrr. Bättre inlägg kommer när jag vaknar om 2-3 timmar. Stay sweet.

/Samar

Wake up call!

Somnade för strax över en timme sen & vaknade nyss när en polare rinde för att "be om hjälp" aka. väckte mig då det var dags att freking kliva upp. 1-timmes powernap, en snabb (40-minuters) dusch & biologin är chanslös mot mina pluggtekniker! Let's do this!

Btw, här kommer ett pluggtips. Har du myckat att göra: döda internet! Kill it like there's no tomorrow. Inaktivera internetkort. Check. 

/Samar

KLANT!

Nu sitter jag här igen. På skolan. Framför datorn. Kissnödig. Damn you vattenflaskan!!


/Samar

Perspektiv

Det är inte förrens man får lite perspektiv som man inser hur bra man har det. Leva livet, utan svårigheter, utan bekymmer. Detta är ingen dröm, detta är verklighet. En verklighet som kan klassas som dröm? Kanske. Är det inte då dags att börja uppskatta det mer? Självklart. Från och med nu. Uppskatta det - rejält, hängivet, med hjärtat på rätt plats. Ska sluta snyfta och bara uppskatta min perfekta liv. Ja, perspektiv är allt som krävs. Synd bara att perspektiv-tänket enbart fungerar för människorna på den rätta sidan av jämförelsen. Vad händer med alla dem som har det sämst, som man jämför sig med? Vad ska man ta sig till: Uppskatta sitt sago-liv eller sträcka ut till alla dem som tappat hoppet? Varför överhuvudtaget välja? Uppskatta, sträcka - det är inget som säger att du inte kan göra båda. 


Som tagen ur en svart-vit film. 

/Samar

Min man ♥/Samar

RSS 2.0