God natt. Ses, nån gång./Samar

How's that for a motto?

"Everything God created, that was valuable - he made it hard to get."

/Samar


Vi som bölar

Allt för ofta.

/Samar

En vilodag hade suttit fint

Ja, verkligen! En vilodag. Eller, en vilodag med gott umgänge förresten! Typ någon som hade velat ligga tillsammans i sängen hela dagen och kolla på film, snacka, sova, fika, kolla på en till film, snacka ännu mer, äta den färdiglagade middagen (som inte lämnat varken rester eller disk i köket) och sen vila ännu mer. Någon där ute som känner sig manad?! Jag bor på Bellmansgatan, tag buss 8 mot Östra Nybro!

Jag skojjar inte. Kom. Vem du än är. En ny vänskap kan födas. Kom bara.

/Samar


Asså va?!

Nu fattar jag ingenting. Varför har jag fått en lönespecifikation hemskickad idag? Jag har redan fått min lön och detta är inte den. Sen när jag loggar in på mitt Noredea-konto så är inget utbetalat? Vem försöker ni lura? Hallå? Vad är det för fiffel på gång här? Antingen så ger ni mig pengarna eller så skickar ni INTE lönepappar och höjjer mina förhoppningar.Man kanske borde ringa och kolla upp det?/Samar

Det tål att upprepas

Alhamdullah att jag är där jag är, Alhamdullah att jag inte är där jag inte är.

Fysiskt. Psykiskt. Kroppsmässigt - tankemässigt - utvecklingsmässigt - relationsmässigt - funktionsmässigt - sinnesmässigt - känslomässigt. Ekonomiskt. Geografiskt.

Ja. Det tål att upprepas: Alhamdullah att jag är där jag är, att jag inte är där jag inte är.

/Samar


Med ett ryckande öga/Samar

Dagens lärdom

Man kan faktiskt sluta äta även om man inte är dö-popp-mätt. Jo, det är sant. Man får faktiskt det! Nått att tänka på tills nästa gång jag ska äta middag.

/Samar

Sovmorgon!

Idag har jag sovmorgon! Helt otroligt skönt. Efter att ha vaknat 6.45 varje dag så fick jag äntligen sova ut. Nu ska jag försöka diska lite och få ihop lite andra småsaker. Detta är dog den bästa morgonen på länge. (Bortsätt från helgen.) Ha det bra mina vackra! Kram!


My sweet, sweet friend and companion.

/Samar


Ingen gillar? Hm?


/Samar

Sjukt händig

Jag känner mig som en riktig karl. "Har du problem med något mrs hemmafru? Jag fixat!" Jag måste vara drömsonen varje far fantiserar om. Det finns så få saker jag inte klara av. (Inget fel på självförtroendet här inte.)

Mitt senaste verk: Spänna cyklis bromsar. Jepp. Jag spände cyklis bromsar helt själv! (Det var visserligen apenkelt och tog mig max 20 sek, but still.) Det är inte vilken läkarstudent som helst som kan säga att han/hon klarar av att spänna bromsar på cyklar. Men jag, jo jag kan faktiskt det!

Det är nästan så att jag fundera på att hoppa av skolan och öppna en egen cykelbroms-spänningsbutik. Ja, så stolt är jag!


Detta är alltså jag.

Kan ni på fullaste allvar kolla på denna bild utan att skratta ihjäl er?! Seriöst?

/Samar

Visst får man göra så?Jag kokade kaffe igår men dracka aldrig av det. Kaffet har legat i kokaren i gaaanskaa många timmar. Jag har hällt upp lite i en kopp som jag ställt i mikron. Jag undrar: får man göra så?!

/Samar

Grannarna bakar

Det luktar gott. Väldigt gott. Synd att det inte är från min lägenhet nybakt-doften kommer.

/Samar


It's the smell of coffie

Mumms. Detta är bland de mysigaste dofterna i världen. Doften av varmt, tryggt kaffe. Mmm, trygghet i en kopp. Kalla mig weird, men jag har alltid kopplat doften av kaffe med alla kvällar/nätter jag suttit uppe ensam och pluggat. Det är samma kaffe som en gång varit mitt enda sällskap och varit så tillgängligt när jag behövt det. Söta, undebara, trygga doft. Is it? Yes, I do think it is. It's the smell. The smell of coffie. 

/Samar 

HELT GALET!

I med hörlurara. Höj volymen. Slappna av. HELT SJUKT GALET.Vill btw konstatera att det var Modi som upptäckte den.

/Samar

Back to black

Är tillbaka i Uppsala. Känns ganska OK faktiskt. Jag sov gott i min nya säng och känner mig utvilad trots att jag var hemma typ 00.40 igår... Jag har btw köpt en ny lampa som har gjort min morgon. Den är så fantastiskt ljus i mitt annars mörka rum och det känns på fullaste allvar som att jag har solen brevid mig. Jag tror det är solterapi det handlar om!

Nä, nu har jag annat att ta hand om! Men innan jag drar vill jag bara dela med mig av denna fina gåva vi fick idag. En namnskylt. Min namnskylt.

Funderar på att sätta den i pannan och gå runt på stan. :)

/Samar

Haha! Nu är ni prio 2!

Bara så att ni vet så har ni officiellt blivit prio 2 för mig. Denna helg är jag hemma hos min underbar familj och då är dom den huvudsakliga konsumenten av Samars tid. Get it? You guys will just have to wait!

/Samar

I Zoondesswaal

/Samar

Skakis

Shit. Det var verkligen ett tag sen jag drack kaffe sist. Eller i alla fall mer än en kopp. Jag är helt skakis. Som en 80+are. Det ser så fånigt ut, ena sekunden är jag helt problemfri, andra sekunden ska jag lyfta handen och peka på något, ja då darrar fingrarna för fullt. Aja, det kan ju knappast vara något farligt, då hade ju jag ändå vetat det! (Som läkarstudent är det efter ett tag helt normalt att ha ett extremt förtroende i sigsjälv och sina kunskaper. Om detta var "farlig" hade mina läkarinstinkter kickat in. Antar jag..?)

Jaja, nu ska jag läsa lite innan jag går och lägger mig. Jag vill förresten bara säga att jag verkligen tror att jag kan klara av detta nu. Förra veckan var jag sönderstressad, mådde bajs, ville bara hoppa av. Nu känns det ganska bra ändå. Det gäller bara att anstränga sig och lägga ner tid på rätt saker. Jag vill dessutom passa på och ge en shoutout till min mamma och lillasyster som höjde mig så mycket denna helg. Tack för att ni kom!

Jag älskar hur inlägget börjar med "jag är skakis av kaffe" och slutar med "tack mamma och Jasmin". För att återkoppla till starten och få till en liten röd tråd tänker jag avsluta med att säga att jag verkligen, verkligen måste gå på toa nu. Kaffe må vara en god nattuppehållare, men räkna med att kroppens vätska vrids ut snabbare än den kommer in! See ju tumorrov!

/Samar

:D

Jag sitter i min nya säng och smuttar på mitt nybryggda kaffe. Framför mig har jag mitt underbara studentrum och jag mår faktiskt rätt så bra! (Konstigt med tanke på att jag pluggar?) Jag ser fram emot morgondagen, då är det något kul som händer! (Jag berättar sen, vill att det ska vara en överaskning. (Och till er som vet, SÄG INTE, ni behöver inte sabba det för alla!)) Hare bra mina underbara läsare! Jag älskar att ni alltid stöttar mig!/Samar

Dagens lärdom:

Det finns en anledning till att kaffe förvaras i kaffeburken. Nått att tänka på nästa gång jag inte vill sopa upp kaffepulver.

/Samar

Ojdå

Tydligen finns det ett begränsat antal tvätttider man får boka per månad här. Inte visste jag det inte. Jag som har bokat en massa tider och bara struntat i att gå dit då. Nu när jag skulle boka en ny tid så hade jag tydligen använt upp min månadsförbrukning. Tough. Speciellt för mina strumpor som har lagt sig i ide i min tvättpåse. Fail.


En lapp jag skulle behöva se? I think so Yes.

/Samar

Just nu

Myser med min enorma juice-flaska. Mår illa av allt jag druckit. Typiskt mig. :D/Samar

Raaarrrww!!

ÅH, jag får flipp. Skrev ett långt inlägg nyss som jag såklart råkar trycka bort! Wrrraaarrrr!!

/Samar


Til kingdom comesFor you I'd wait. Til kingdom comes. For you I'd wait. Denna låt är dedikerad till min söta lillebror.

/Samar

Mia familia

Känns som att jag borde bli bättre på att planera. Börja plugga som ett fån på vardagarna och åka hem till mina kära på helgerna. Det hade varit så skönt! Dessvärre så lär jag inte kunna göra detta förren första kursen är avslutad och jag känner mig bekväm i att lämna allt som det är.

Jag har funderat på det ganska mycket. Mia familia. (Antar att det är så det stavas på spanska?) Jag saknar dom så mycket. Inte att prata med dom, utan att sitta med dom, krama dom, äta med dom, skämta med dom, tjafsa med dom och bara vara tillsammans. Jag insåg inte hur mycket jag saknat den fysiska kontakten förren min mamma och lillasyster kom hit under helgen. Jag ville bara ligga i min mammas famn hela dagen. Och när jag väl gjorde det brast det, gång på gång på gång. Detsamma med min lillasyster som för första gången på flera år gick med på att dela säng med mig. (På ett icke-weird sätt dvs.)

Just nu mår jag bra. Jag känner lugnet igen. Jag saknar såklart er jättemycket, mamma, Jasmin, Nada, pappa, Modi. Jag vill bara krama sönder er tills ni kvävs och förbli i den positionen i timmar. Jag vill bara vara med er.

Nu är det ju som det är och jag hoppas att jag klara mig ändå. Vem vet, med lite bättre planering så kanske jag kan träffa er oftare? (Kolla hur fint jag knyter ihop inlägget med att återkoppla till inledande fras.) Inshalla så går det att lösa./Samar


Bowring

Sova, vakna, äta, "plugga", äta, sova, vakna, duscha, "äta", sova. Min gårdag i sammanfattning.

/Samar

Återuppladdad

Min mor och syster var ju som nämnt här hos mig under helgen. Jag tror aldrig att jag varit så klänging som jag var under dessa två dagar. Jag ville bara sitta och krama sönder dom hela dagen och kunde på fullaste allvar inte sitta mer än en kvart utan att fråga "Vart är min mamma?" Helt galet hur mycket jag saknat dem!

TACK MAMMA OCH JASMIN FÖR ATT NI KOM! Jag är så glad att ni var här och idag känner jag mig återuppladdad igen! Jag älskar er så mycket!/Samar

Jag är så glad att du är här

Älskar dig mamma. Älskar dig Jasmin. Jag är så glad att ni är här.

/Samar

Jasså?

Sitter på biblioteket och försöker få lite saker gjort (betoning på ordet "försöker" då jag verkligen är helkass på det).. Hursomhelst finner jag en lapp, prydligt uppsatt där någon har skrivit: "Böcker har också känslor." Hahaha, shit, visste ni också om det eller?!/Samar

Idag får jag besök!!

IDAG KOMMER MAMMA OCH JASMIN! YEEEY! Jag har saknar min familj så fett mycket! Är så glad att dom ska komma!/Samar

Dagens fråga:

Blir man ful och äcklig av att vara student? Dagens svar:Jag vet att jag har blivit väldigt bipolär här på bloggen. Det är en blanding av "kolla jag bor själv"- och "fasiken vad deppigt"-inlägg. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för det och hoppas att ni alla håller ut denna prövande tid. Hare bäst och snacka inte illa om er själva!

/Samar

Världens sämsta barn

Herregud, jag känner mig som världens sämsta barn. Min storsyrra ringde nyss och frågade mig om jag visste om att det var pappas födelsedag idag? "Va, är det den 16:e september eller?". Tydligen så hade inte hon heller koll på detta utan det var min lillasyster Jasmin som fick påminna henne. Herregud. Fasiken vilka sämsta barn vi är. Jag har världens värsta samvete just nu, kan inte fatta att jag glömt bort pappa./Samar

Detta är apsvårt

Vad har jag gett mig in på?! Universitet är skitsvårt. SKITSVÅRT. En liten fråga jag bollar med mig själv: "Hey, what did you expect?"

/Samar

När jag inte uppdaterat va?!

Ni läsare är ju för konstiga. Ni kommer alltid de dagarna jag inte uppdaterat bloggen och när jag väl har det, ja då är ni inte inom räckhåll. What's the deal with that? Skärpning! Från och med idag får ni komma när jag uppdaterat och "skippa" när jag själv varit för lat. Tack och bock!

/Samar

Disciplin

En bristvara.

/Samar

Hur man gör potatismos

Koka potatis.


Skala potatis.


Tag ny och fräsch plastpåse. (Finns att hitta (gratis) i flesta matbutiker.)
 

Lägg potatis i påse.


Mosa påse.


Töm påses innehåll i lämplig behållare och tillsätt smör, mjölk, salt.


Serveringsförslag:


Notera att följande recept kan tillämpas utan elvisp, potatismosare eller annan matberedare okänd för studenter. I receptet kan även salt, mjölk och/eller smör uteslutas.

/Samar

Missförstånd är en rolig grej

Så jag sitter och läser Ginas blogg och upptäcker en liten grejj. Ni vet hur det alltid är en liten stackare som alltid tycks missförstå vad bloggare menar i sina inlägg? Ni vet den lilla stackaren som insisterar på att kommentera inlägget och blotta för andra hur mycket han/hon missförstått grejjen. Ni vet hur brett leende man får när man upptäcker denna lilla stackarens kommentar? Låt mig illusterar:
Ja, det kan man ju fråga sig...

/Samar

1,5h

Hahahahha! Priset i sämsthet går till Samar. Gissa hur länge jag stod inne på LIDL och försökte komma på vad jag skulle äta? En halvtimma yrade jag runt runt runt och försökte komma på vad jag skulle äta. Jag ringde familjen för rådgivning och det slutade med att jag köpte ett paket mjölk.

Vidare gick turen till Willys en liten bit bort där jag spenderade typ 40 min på att köpa typ 5 varor. (Varav 3 visste jag att jag behövde redan innan jag gick in i butiken!) Totalt, allt som allt, från att jag lämnade mitt hus till att jag var hemma hade jag spenderat 1,5h. Hahahah! Fail på mig! :DEtt av mina kap: plommon för 9kr! Undra om jag hade hittat det om jag inte var där typ halva dagen?

/Samar

Jag saknar min familj.

 

/Samar

Denna får du hjälpa med mamma:

Mitt handfat har gått i 2 delar. Denna vet jag inte hur jag ska fixa. Tack gode gud att min mamma kommer på besök till helgen. Detta får du hjälpa mig med mama.

/Samar

För mycket av det goda?

Jag har en känsla av att jag lyckats få till lite för myket av det goda här.. Det är nämnligen så att jag gjorde kycklingsallan igår och tror att jag råkade göra en smula för mycket. Tänk er att en familj på 6 hade blivit mätt på det. Ja, ni förstår proportionen. Nu vet jag inte riktig vad jag ska göra för att "rädda käket". Blir det till att äta det som frukost/lunch/middag i 2 dar eller?Matlåda tills idag + 2-3gånger så mycket kvar i den stora skålen/behållaren/lådan/whatever. Aja, det är ju iallafall gott! :D

/Samar

Uppdatera för sällan?

Holas amigas and amigos!! Hur har ni det där ute?! Allt bra? Hurrni, jag har en liten fråga att ställa er. (Den är nog ganska uppenbar med tanke på rubriken, but still.) Tycker ni att stjärnan bakom retardsunites uppdaterar retardsunites.blogg.se för sällan? Var ärliga nu, hur ofta ska jag uppdatera?

Ett medel på 1-2 gånger per dag tycket jag är helt OK. Speciellt nu när jag inte har någon kamera och bara kan ta det enkla alternativet vilket är att slänga upp lite bilder på random stuff..

Men ärligt, är det för sällan? Det är ju ni som ska läsa det så ni borde ju faktiskt ha ett säg i det hela. What do you guys think?/Samar

Let's hear it for New York

Or not. 

/Samar

Har jag ett liv nu?!

Är på besök hos en barndomsvän och deras familj. Sov över natten till idag och är bjuden på tjejmiddag (vet inte om det är en sympatisk inbjudan eller inte men det är dock inget jag tackar nej till). Det känns som att Samar faktiskt har lite av ett liv här i studentstaden och inte bara sitter hemma i sin mini-lya så länge hon inte är ute och ränner! How exiting this turned out to be!/Samar

Sjuk/Samar

Tror jag är besatt

Av godis. Jag gillar det inte vanligtvis, men här cravear jag det.

/Samar


Är det snarkningar jag hör?!

Seriöst?! Är jag hemma i mina föräldrars sovrum eller är det min farfar som sover i min säng?? Är det på fullaste allvar snarkningar jag hör?!

Jag sitter i mitt rum och "studerar" medan jag förundras över det irriterande ljudet som kommer från väggen intill. Plötsligt slår det mig att rummet brevid är mina hyresvärders gästrum och att det troligtvis är SNARKNINGAR som håller mina tankar igång. Vad tusan? Egentligen är det en relativt tjock vägg, men det finns ett litet "hål" imellan där en TV kabel går igenom, ett "hål" som troligtvis förstärker snarkningarnas intensitet. Det är helt otroligt!

Herregud vad jobbigt. Hoppas deras gäst åker hem snart.

/Samar


En enkel ekvation

Hett vatten + 2 Skedar snabbkaffe = Grovt äckligt

Hett vatten + 1 Sked snabbkaffe = Lam smak

Hett vatten + 1,5 Skedar snabbkaffe = Har inte prövat, hoppas dock att det blir godare än den tidigare smörjan./Samar


HATAR REGN!

Just nu vill jag döda regnet och regnets mamma. (Lite sådär fult uttryckt.) Jag är så himla irriterad på regnet som bara förstör för mig. Igår öste det regn, både påväg till/från skolan - dock kompenserades detta senare på kvällen med en tvättning. Idag är det samma saga, och jag orkar verkligen inte! Blir förbannad på apregnet som gör mig blöt och kall. + Att den tar kål på alla mina skrivhäften och papper! Åhhhh!! (Ett riktigt "Åhh-moment"!)

Slutklagat för idag? I think so.

/Samar

Eketro-bop!

Min lillebror skickade denna hitlåt nyss. Fett bra yaow./Samar

Sjuk och äcklig

Min status: Sjuk. Min lyas status: Äcklig. Nu ska åtgärder tas!!

/Samar

Note to self

Cykla inte i hög fart när du har mycket packning. Du kommer att sakna vissa saker när du är framme.

/Samar

Trött med tvätt

Kom hem typ vid 10-tiden från våran sittning. (Inget fansy utan bara en massa T1:or och T2:or utklädda i toga-kläder.) Jag är ganska så grymt trött men får inte sova riktigt än då jag slängt in min klänning(lakan) i tvätten. Sanningen är att jag fick liiiitee spya på mig och kände att jag kunde offra några timmars sömn om jag slapp ha spy-lakan i tvätten.

Fy vad intressant va?! Nej nu ska jag ner till tvättstugan! VI SES!

/Samar

Inte den piggaste av dagar

Jag håller med största sannorlikhet på att bli sjuk. Ont i halsen och öronen samt ett hett ansikte. (Inte hett hett utan hett hett.) Värt att nämna är att vi alla tog en spruta igår för att teste vår reaktion till tuberkulosvaccinet.. Detta är tydligen min./Samar

Inte igen!

"Vart är jag?" "Vad gör jag?" "Vart bor jag?"

Snacka om att jag fått orienteringshybris. Jag tror mig kunna Uppsala ut och in (förutsatt att jag har en karta) och ger mig därför ut på obeprövade färder med spännande resemål. Senast: How about I take a trip to IKEA after school?! It's only like 20 min away?! Problemet är inte att jag tappar bort mig, för det gör jag inte, utan jag råkar alltid köra liiitttee för långt eller så svänger jag av vid korsningen för tidigt/sent. Jag inser ju direkt att det är fel och vänder, så man kan ju inte riktigt säga att jag är lost.

Problemet uppstår då jag gör TUSEN småfel på en färd och tar upp kartan för att påbörjar en ny, altrad väg till mitt resemål. Jag hittar till rätt bilväg på karta och följer den. Dessvärre är det så att jag inte riktigt förstår logiken i att självaste cykelvägen inte går parallelt med bilvägen! Om jag säger såhär: jag hamnade på sidan av en 70-väg och blev skiträdd. "Vad fasiken gör jag?!" blev den stora frågan.

Efter mycket improvisation och en hel del lokalsinne kundde jag dra mig åt rätt håll. Efter att ha funderat riktigt, riktigt mycket över vart jag bor så tog jag mig hem helskinnad. Det värsta är dock att jag inte lärt mig ett smack från detta, utan kommer troligtvis ge mig ut på liknande äventyr så snart som imorgon. Honestly, I'm sharpest tool in the shed.


Om jag var en pingvin...

/Samar

Ensam hemma

Nu är det första gången jag är ensam hemma. Shit.

/Samar

Kvällsfika - check

Idag har det målats, nollats, firats, städats och fikats. Jag kommer lätt att svälta här. I morse när vi (jag och Zainab) klev upp tog det någon timme innan vi insåg att vi behövde äta. En banan var fick duga (inget för avancerat) och  vi gav oss båda av på dagens äventyr. Ca 5h efter kom nästa snilleblixt. Hmm, vad gör vi nu då? Som tur var så pimpade Zainoobs mor upp oss med mackor och vi bar oss av hemmåt. Vid 12-tiden var det dags för kvällsfika som blev lite varm dryck + mackor. Jag ska säga er att denna "fika" blev ett jädra mission för mig. Ska det behöva vara så här ansträngande varje gång man ska få lite käk?!/Samar


Nytt, nytt, nytt!

Idag är första dagen i min nya lägenhet. Kom som sagt till Uppsala i lördags och har sovit hos min kompis Zainab. Anledningen till att jag inte bloggat: no internet. Det har hänt en hel del under de senaste dagarna men tyvärr så har jag inte riktigt tiden att skriva allt nu. Ska ut om 1,5h för lite nolleuppdrag och just nu håller vi på att skrubba/städa/ordna och måla i min lilla bostad. Vi hörs sen!! ♥

/Samar

RSS 2.0