Samars liv

Först var allt bra, sen blev jag förbannad. Typiskt mig. Typiskt mig.

/Samar

Godmorgon världen

Snacka om att jag hade svårt att ta mig upp imorse. Ville bara ligga kvar hela dagen. När jag låg där i sängen tyckte jag mig höra regn utanför fönstret och blev superglad. Till min feta besvikelse var det inget annat än vinden. #Besvilkelse

Jag är allmänt trött på detta deppiga kalla vädret. Himlen kan beskrivas med färgerna grått och vitt. Luften är torr och sådär elakt iskall. Allt är täckt av smutsigt slask och inte en grön fillur sticker fram.

Att jag dessutom börjar längta hem hjälper inte saken heller, för hem åker jag inte förren på fredag. Detta är bara början på en intensiv, icke-mysig vecka. Hoppas jag kan hålla humöret uppe från och med nu och ett par 3-veckor framöver, det kommer verkligen behövas./Samar

RÖSTA: MYSIGAST LÅT?!

Så jag och lillebror har haft en liten tvist kring "historians mysigaste låt". Jag har ett bidrag, han ett annat, men vi kan inte riktigt komma överrens om vilken som faktist är mysigast. Lillebror tyckte att bloggen var en lämplig plats att göra upp detta på, där ni kära läsare får vara med och avgöra vem som är den sanna musik-kännaren och vem som ska få leva ut resten av sitt liv i evig skamm. 

Eftersom att röstningen ska vara helt opartisk skriver jag inte vilket bidrag som tillhör vem, utan ni röstar utifrån ren känsla. Låt kampen börja!!

Bidrag 1 - Michael K:


Bidrag 2 - Anna T:Röstningen avgörs såsmåningom...

/Samar

I'm alive

Skadar aldrig att säga.

/Samar


Jag vet att det är extremt fjortigt-

-men jag tror att jag är kär i killen som sjunger denna refräng. Sjukt härlig låt, sjukt härlig röst - det är nästan så att det ersätter Darin-platsen som är urgröpt i hjärtat mitt. Eller inte va? Oavsätt hur fjortigt charmad jag blir/inteblir av låten så måsta jag ju faktiskt ta och dela av mig från denna guldklimp. R-R-R-rooboot./Samar

Disk.

Önskar jag var som snövit så jag kunde få hjälp av små skogsdjur. Hur effektivt borde inte det vara?!

/Samar

Nu lämnar vi det

Blir alltid sådär småspännt i Retardsunites-miljön när något blogg-tjaffs uppstår. Nu tycker jag att vi gör som så mycket annat i mitt liv, släpper det. Jag bryr mig inte så himlans mycket om vilken bild ni fått uppmålad av mig, jag är varken smartast eller coolast i världen utan jag är en vanlig liten besvikelse till råtta precis som alla andra.

Nu till mer eller mindre spännande grejjer: Jag håller på att få mina visdomständer och är ganska så säker på att jag är påväg att tugga upp min egen kind. Det gör inte ont, men jag kan känna spåret av tuggnigen och har lyckats få till ett litet "veck" i kinden (om ni förstår vad jag menar..). Finns det någon tandläkare där ute, please get back to me! Funderar på om jag ska "söka vård" eller låta det vara. Å ena sidan är det skitmesigt att gå till tandläkaren om det inte ens stör mig, å andra sidan vill jag ju inte att det ska bli värre så man får ett stort fet sår i munnen. Som sagt, get back to me..!

Ha det bäst, gå på fest. Eller inte, då kanske du råkar ut för faaarrlliiigghetter.

/Samar

Mama do the hump/Samar

Oj, hade inte ens sett det!

Angående den livliga diskussionen kring bilden nedan: Jag måste bara få säga en sak, sen får ni alla ha de åsikter ni önskar att ha.

Jag är en vuxen muslim som kommer att stå till svars för sättet jag agerar på. Jag befinner mig i en period av mitt liv där jag helt plötsligt omringas kring människor jag aldrig träffat innan, där jag själv får välja vilken roll jag vill ha, samt hur jag vill att andra ska uppfatta mig. 

Ja, jag har slöja. Ja, jag dricker inte, jag har inget förhållande och jag gör det jag själv känner är lämpligt. Självklart inser jag att jag har en roll som muslim att spela, där "speiella regler" (dom jag satt för migsjälv) gäller och detta är en gräns jag inte tänker passera. Sen vad någon där ute anser vara lämpligt eller inte är ju helt upp till er.

Bara för att jag är muslim så kan jag inte hindras från att vara mig själv och faktiskt leva det liv jag känner att jag har rätt till. Folk har en tendes att sätta specifika gränser till tjejer med slöja och i ärlighetens namn så är det väldigt orimligt att försöka mäta upp till dessa. Vissa tycker att tjejer med slöja inte bör sminka sig, ha klackskor eller se "uppfixade" ut. Andra tycker att detta är att överdriva. Vissa tycker att tjejer med slöja bara kan ha tjejkompisar, andra tycker detta är att överdriva. Vissa tycker att tjejer med slöja inte borde "gå ut" (menar INTE klubba) medan andra tycker att detta är att överdriva.

Jag tycker att jag, MED SLÖJA, kan ha smink, klackskor, killkompisar, vara bland människor som dricker och ändå känna att jag vet vem jag är och vart jag står. Att jag skojjar med mina klasskompisar på bilden innebär inte att jag har andra avsikter. Jag varken flörtar eller liknande med någon och jag tycker att det är en viktigare gräns än att man "apar-sig".

Jag fundera faktiskt på om jag skulle lägga upp bilden eller inte, sen insåg jag: "Vadå, jag gör ju inget fel." Jag är samma person som jag alltid varit och kommer inte försöka vara mer eller mindre än det. Jag är ingen nunna, men jag är inte motsatsen heller. Försök att inte dra drastiska slutsatser från allt ni ser och snälla lämna de förutfattade meningar utanför./Samar

Groovemode/Samar

Hmm..

Jag går mot sjukare tidet. Tror jag. Har börjat fått sådär riktigt omysigt ont i huvudet & halsen nu så jag har mina misstankar. Jag undrar varför jag överhuvudtaget är påväg att bli sjuk? I bet it's because I haven't been wearing my låncaalsångs. Om så är fallet så har jag ju ingen annan än mig själv att klandra. Way to go Sammora. 

/Samar

Oh the irony

/Samar

Min faddergrupp

Orkar inte säga så mycket mer än "Här kommer lite bilder. Det är proktologfaddrarna (föredetta nollorna) här i Uppsala. Vi har kul tillsammans." (Jag vet att jag inte har min tröja på mig, men jag hade haft den dagen innan och ville vädra den.)

 /Samar

Idag..

Är så sjukt trött. Kom hem med tåget igårnatt och var hemma stax innan 1-tiden. Skulle dessutom vara på skolan 7.30 idag för att spexa för de nya läkarettorna. Det var riktigt kul, jag skulle föreställa en av alla föreningar som finns här. Jag & en klasskompis var från "hemmbyggdföreningen", dvs. vi stod i svenska folkdräkter och snacka om hur vi brukar pyssla och joddla och dansa på fritiden. Egentligen så sa jag inte så mycket alls, jag stor bara där för att jag såg sjukt rolig ut. (Ironin som uppstår när den enda tjejen med sjal har folkdräckt.) Ska försöka slänga upp bilderna vi tog så fort jag få dem skickade till mig.

Nu är jag iallafall, somsagt, aptrött. Vill egentligen sova men jag ska iväg igen vid 18-tiden då det finns en drös aktiviteter planerade för nollorna. Just ikväll är det grupptävlingar där man ska lära känna varandra. Detta var en riktigt rolig grejj när jag började här, så jag hoppas det blir lika kul idag.

Ses snart mina ökenblommor. Ni äger!

/Samar

I Sundsvall, igen

Jag är alltså tillbaka i Sundsvall, igen. Var i Uppsala i ca 5 tuffa dagar och kom tillbaka hit för att bara slappna av tills nästa termin börjar på måndag. Jag älskar hur min familj börjat tröttna på att ha mig här. Speciellt storsyrran som gnäller på att jag är här igen och lillsyrran som börjar snacka om att det är lättare att hålla koll på dagarna jag är här än dagarna i Uppsala, då jag tydligen är här jämt. Hahahaha, bäst är nog mammas "Så du är här nu igen Samar"-kommentarer som kommer lite då och då.

Oavsätt så ska jag njuta sönder dessa dagar, för snart är jag tillbaka i Uppsala igen och kämpar vidare. Tills dess, hare bäst, gå på fest. (Elr inte..)

/Samar 

Hur ska detta gå?Okeh årets fulaste bild. Looken jag var ute efter "Irronow" (aka. I don't know.)

/Samar

Uppfinnare

Jag har gjort det! Jag har uppfunnit kaffeshotten! Kommer bli helt galet stenrik! Allt du behöver göra är att ta snabbkaffe - ca 10 tsk bör göra susen (strunt i att det står 2/kopp på paketet). Fyll på med hetvatten till kanten + lite mjölk för trevlighetens skull. Njut!


Pulver.


+Vatten.


+Mjölk.

Har dock inte smakat det hela än, sååå - I guess I'll just have to get back to you on that one.

/Samar

Önska man kunde ta koffeinshots

Jag är så trött att mina ögon värker. Tänkte först ta "en uppiggande dusch" tills jag kom fram till att det troligtvis inte kommer att räcka utan att jag måste kompletera med en och annan kaffekopp. Nu har jag druckit 2 stora koppar och kan inget annat än tycka att man rent praktiskt borde kunna ta fram kaffeshots. Visst är det gott att smutta (aka. klunka) men efter en viss mängd mår man illa av att ha drukigt så mycket - och till och med då kan du inte garanteras ha piggna till. You see my point? 

Nu ska jag iallafall ta den där uppiggande duschen och hoppas på att de två förberedande kopparna ha gjort någon nytta. Ses snart! 

/Samar

Det är inte vad du äter..

Det är att du äter. Dagens lunch, en halv gurka (tänkte göra en sallad med tomater + paprika också, men detta blev ju 100 gånger lättare. Även battekexen och typ 1/3 chokladkaka. 


Hahahah, skulle ta en "närbild".

Lär ju iallafall kompleteras med andra råvaror framöver. Nu, off to school. Hoppas jag inte dör på vägen. 

/Samar

Inga kläder?

Hej! Jag heter Samar. Jag äger bara en grå kofta (som är syrrans) och en blå filt, det är därför jag bär dom på alla bilder som läggs ut på bloggen. +Att jag är galen.

/Samar

Ojoj.

Är dötrött. Klev upp halv 4 idag. Nu är planen att sova!

/Samar


Så jag dog, sen vaknade jag.

Vet ni vad som är grymt jäkla omysigt. Svåra prövningar. Man kan inte undvika att tvivla på sig själv (eller vara 100% säker på att man inte kommer att klara det som i mitt fall) och man gör sig knappast någon nytta när man "sell yourself short". (Konstigt det lät.. Borde vara "sell:a yourself short" eller sälja sig själv kort.)Herregud vad trött jag ser ut. Jag som ville försöka kläcka ur mig en glad bild, inte som detta (hur man än vill beskriva det)...

/Samar


Fick mig 2 frågor:

Hej Samar. Jätte fin blogg. Jag har en fråga. Jag undrar hur man blir så motiverad och en sån toppen elev som du är? Kan du inte dela med dig lite studie tips ? :) Kram Nanda

Hej Nadan! Jag älskar att du skriver "toppenelev". Hahahahah! Jag? Sanningen är att jag i denna stund känner mig som världens mest korkade, mest energilösa och mest förvirrade student genom tiderna. Om jag ska vara helt ärlig så har det varit olika saker som hållt mig motiverad under min skolgång.

I 8an, betygsångest. I 9an, "ville testa hur långt jag kunde gå". 1an, betygsångest och rädsla för att misslyckas. 2an, bara göra mitt absolut bästa/rädsla för att sabba allt. 3an, bara ta studenten och gå ut med betygen jag kämpat för. I baktanken var det ju såklart min solklara mål om läkarlinjen, men det kändes alltid som en fantasi & i praktiken kändes detta knappast som den "riktiga motivationen".

Idag, när jag börjat pugga i Uppsala så kan jag inte ge ett enda tips mer än, "jag har inte den blekaste aninge". Gör som jag/gör inte som jag? Jag vet inte.

Jag har lagt upp en jättegammal video på "studetips" på bloggen. Kanske nått att checka in?

Kan du snälla ge mig tips på detta.. Jag har velat bli läkare sen jag var liten, mest pga lönen för jag vill ha bra ekonomi för att jag vet hur det är att inte ha det, men det vore också kul har jag alltid tyckt, tills jag började ettan för några månader sen. Hela terminen har jag tyckt att naturämnena är tråkiga och fått e eller f och inte pluggat mycket, känns som att allt är svårt och jag känner mig ständigt korkad.. fick e i slutbetyg alltså är det nu omöjligt för mig att bli läkare o Sverige VIA betyg. Plus att jag e superblyg o inte har vänner i klassen.. Känner mig misslyckad nu. Vad tycket du, ska jag byta till sam o ta en risk eller stanna o gå ut med dåliga betyg? Förlåt att jag frågar dig men jag blir snart galen av beslutsångest och har ingen som ger mig råd.. Kan inte du ge tips? :(

Hej. Ehh, tips? Grejjen är såhär, vill du bli läkare så kommer du kunna bli det oavsätt hur det går i gymnasiet. Du skulle kunna flytta utomlands och plugga, komma in via högskoleprovet eller plugga upp betygen. Du skulle även kunna bli det oavsätt om du går Sam, du måste bara kompletera med ett basår för att läsa ämnerna som är behöriga.

Jag förstår att det är jobbigt/svårt att ta tag i plugget (känner exakt så nu) men sanningen är att man måste ta chanser, slita, kämpa - hur jobbigt (och läskigt) det än må vara. Det mesta ger sig med tiden och du kommer att komma in i det.

Till frågan om du ska byta... Det beror på, vad vinner/förlorar du på att gå kvar? Visst, går du på NV är du behörig för att bli läkare, men är du inte så intresserad av naturämnerna så finns det ju andra alternativ. Lönen är ju inte sådär superhög (oftast har man massa lån att betala tillbaka) och jag tror att det är jäkligt tufft att ta sig igenom 3år på gymnasiet + 5,5 år på utbildningen om man tänker på lönen. Det finns tusen andra yrken där ute som ger bra ekonomi men som har helt andra inriktningar. Fundera på vad du verkligen vill få ut av det och om du skulle kunna tänka dig något annat, då kanske det kan vara smart att byta. Kom dock ihåg (!), det finns inget som säger att allt kommer bli bättre/lättare om du byter.

Här är btw tidigare svar jag gett som kan vara till nytta.


Lots of love (Lol?)

/Samar

Back in Upzala

Tog tåget tillbaka till Uppsala igår kväll. Kul va? Jag var faktiskt nära på att missa min station och fortsätta mot Stockholm. Jag visste om att jag skulle vara framme 00.11, men ändå så lyckades jag somna typ fem i tolv. Jag fick världens panik när jag vaknade av att tåget stog stilla och vagnen var tom. Jag sprang ut som en galning och stog och stirra på tågvärden i en halv minut innan jag körde en "Asså är vi i Uppsala?". Jag kände mig som människor som är helt i sina egna världar och inte förstår vad som sker i omgivningen. Typiskt Modi (aka. tonårskillar).Nu är jag iallafall Uppsala återigen och det känns än så länge helt OK.

/Samar

When I'm with my fellows

make avatar

animated gif how to

"I sure love being retarded." -Citat av Jasmin. 

/Samar

Sup?

Min lillebror kommer upp med ett papper. Hahaha; sup retard. Translation: What is up retard?

/Samar

Compliments to Modi/Samar

För cool för att vara cool

Vet ni vad som är riktigt himla ocoolt? När man loggar in på blogg.se, trycker sig vidare till "nytt inlägg" och försöker krysta fram något intressnt att skriv om. Som alldeles alldeles nyss. Jag skriver en rubrik och börjar inlägget med "Hej kära läsare. Vet ni om att jag är sjukt galet stencool?" Asså va? Vem skriver så?! "Sjukt galet stencool"? Vem tror jag att jag är, Anna-Bärta som är en härlig 60+ med smak för mystik? Vad är det för fel på retardsunites en dag som denna? Extremt ocoolt - if I may say so myself.

/Samar (the Sundsvall version)

Gott nytt år önskar familjen 
 /Samar

RSS 2.0